A modern zene és tánc első nyomai már a millenniumi ünnepségek idején felfedezhetők Magyarországon, főleg Budapesten, ahol a különböző orfeumokban, kávéházakban és zenés színházakban elkezdett kibontakozni az afroamerikai gyökerű ragtime-kultúra

A cakewalk volt az első tánc a 20. század elején, amely az un. afro-amerikai táncok előfutáraként Európát elérte. Ezt követték a divattáncok, mint a onestep, a jimmy, a charleston és a black bottom. A charleston az Egyesült Államok déli államaiban ütötte fel a fejét mint a feketék népi tánca. Elsősorban – nem meglepő módon – Charleston városában volt közkedvelt. Amint Európába átterjedt, jött a charleston őrület. Az 1920-as években már rendkívül népszerű dzsessztánccá nőtte ki magát, már a hivatásosok is táncolták.

Ezeket a táncokat és ezek lépéskombinációit tanulhatod meg nálunk tradicionális jazz táncok óránkon. A 20-as 30-as évek buja és egyben elegáns mozdulatai korabeli jazz zenére ahol az improvizáció is nagy szerepet kap. Felismerhető lesz a korabeli Hollywoodi filmek táncainak stílusa is, meg elevenednek híres nagy előadók pl. Fred Astaire, Gene Kelly, Nicolas Brothers nem csak szteppes mozdulatai. A Swing korszak világa ez, a modern táncművészet bölcsője.

Várunk szeretettel, Bóbis Laci