Ponce Paloma

West Coast Swing tánctanár

Pár szó rólam

2005-ben kezdtem táncolni: előbb a versenytáncokkal ismerkedtem meg, majd a boogie-woogiet és más swing műfajokat is kipróbáltam.
Az évek folyamán több mint tízféle táncba kóstoltam bele és űztem hosszabb-rövidebb ideig, köztük az argentin tangót, a klasszikus balettet, a lindy hopot, a hastáncot és a jazzt.

A tánc számomra mindig az önkifejezésről szólt. A különböző műfajok kipróbálásánál is ez volt a fő szempont. Így kötöttem ki a páros táncok közül a west coast swingnél, amely a táncolónak a legnagyobb szabadságot adja, legyen szó vezetésről vagy követésről.

West coast swinget 2008 óta tanulok, és 2012 óta tanítom is tanfolyamokon és workshopokon mind itthon, mind külföldön. Ezen kívül rendszeresen járok továbbképzésekre, hogy fejleszthessem magam nemcsak, mint táncos, hanem mint tanár is.

Versenyzőként az improvizációs (ún. Jack and Jill és Strictly Swing) kategóriákban értem el helyezéseket nemzetközi versenyen, de amire a legbüszkébb vagyok mégsem az eredmények, hanem azok a pillanatok, amikor úgy jöhettem le a parkettről egy-egy verseny után, hogy kihoztam magamból a maximumot.

Magán- és csoportos óráimon elsősorban a technikára fókuszálok, hogy tanítványaim minél előbb és minél teljesebb mértékben tapasztalhassák meg a tánc nyújtotta szabadság és teljesség élményét.