Nemes Eszter

Sztepp tánctanár

Pár szó rólam

2006 évében találtam rá az afroamerikai eredetű táncstílusokra. Kezdetben a swing típusú táncokra fókuszáltam (Lindy Hop, Balboa, Charleston), 2009 óta pedig folyamatosan foglalkozom az amerikai sztepptánccal, mely táncstílus a leginkább magával ragadott mind közül, mesterem Pirovits Árpád.

Ezenkívül ellátogattam nemzetközi workshopokra (Prague City Tap Festival) és hazánkban tartott kurzusokra is, ahol volt alkalmam részt venni Chloe Arnold, Jason Samuels Smith, Michelle Dorrance, Sarah Reich, Roxane Butterfly és Winston Morrison óráin.

A sztepptánc mellett Afro és House tánccal igyekszem kiegészíteni és fejleszteni a mozgásomat, hogy megerősítsem az alapokat és frissítsem a lépéseket.

Mindemellett dobtanulmányaim révén szerzett zenei, ritmuselméleti tapasztalatokat felhasználva próbálom teljesebbé tenni a sztepptáncoktatást, melynek során szeretném átadni tanítványaimnak a klasszikus sztepp alapjai mellett a jelenkori stílusirányzatok újdonságait.

Kívánom, hogy tanítványaimat is elvarázsolja ez az összetett, kihívásokkal teli tánc, mely ugyan gazdag történelmi háttérrel rendelkezik, ám mind a mai napig képes újat mutatni.