Kilián Brigitta

Kistündér (Művészi torna) oktató

Pár szó rólam

Kilián Brigitta vagyok, több éve tartok művészi torna foglalkozásokat Budán egy állami óvodában, illetve a Marczibányi Téri Művelődési Központban szervezek nyaranta művészi torna tábort szintén több  éve.

Óvodapedagógus vagyok 12 éves szakmai gyakorlattal, illetve TFTI-s végzettségem van Művészitorna és Tánc oktatói szakágból.

A ritmikus mozgás szeretése már „pelenkás” korom óta tart. A Bercik Sára Budai Táncklubban kezdtem a művészi tornát, majd a Balettintézet Előképzőjébe jártam és Keveházi Gábor válogatása révén az Erkel Színház színpadán” kisördögien” táncolhattam az Orfeusz az alvilágban című operában. Ezzel párhuzamosan a ’90es években divatbemutató kifutóin is részt vettem, a BMW-n pantominnal fűszerezett ruhabemutatón, illetve időnként a tévén is feltűntem.

Ezután Jeszenszky mesterhez jártam balettet tanulni, majd a jazz tánc felé fordultam és Bakó Gábor égisze alatt egy színitagozatba vezetett az utam. Musical előadásainknak a Budapest Bábszínház és a Thália Színház adott otthont.

1998-ban társastáncolni kezdtem a Harmónia Táncklubban, ahol számos eredményes hazai, és nemzetközi versenyzés közepette vezetőasszisztens lettem 15 évig.

2015-ben a Maffia swing táncszínházi előadásaiban állhattam újra a közönség elé Budapest és a környező országok színpadain. Belekóstoltam a sztepp (Luci néninél) a salsa és a west cost swing rejtelmeibe is.

Szalagavató táncot és esküvői táncokat is tanítok be alkalmanként!

A tánc számomra az otthon,ahova mindig hazatalálok! 🙂