Katona Márk

Cross Trainer edző

Pár szó rólam

Számomra a sport egyenlő a tiszta küzdelemmel és a lelki megnyugvással.

3 éves korom óta sportolok rendszeresen különböző egyesületeknél, e mellett 2014 óta foglalkozom hivatalosan edzősködéssel. Jelenleg nevelőegyesületemnél foglalkozom utánpótlás kajakos neveléssel, saját sárkányhajó csapat építéssel, illetve számos u23 és ifi válogatott kajakos CORE(törzs) stabilizációs edzését is én tartom.

Szabadidőmben igyekszem versenyzőként a legjobbat kihozni magamból. Kétszeres magyar válogatott sárkányhajósként 2013-ban a szegedi rendezésű világbajnokságon a magyar csapattal 4 alkalommal állhattam a dobogó második fokán.

Tanulmányaim során főként az erőnléttel foglalkoztam. Ez magában foglalja mind a preventív edzésformák alkalmazását (sérülés megelőzés) és a teljesítmény maximalizálását. Szeretem ötvözni az új eszközöket a régi, jól bevált módszerekkel. Nagy hangsúlyt fektetek óráim során a gerinc megfelelő alátámasztására és igyekszem hosszútávon a tanítványaimnak egyfajta önállóságot átadni a sportban.

Ha egy dinamikus, jó hangulatú köredzésre vágysz, ha úgy edzenél mint a kajakosok, ha kihoznád magadból a maximumot és csak egy kis löketre vágysz, várlak sok szeretettel!