Freész Katalin

Pilates oktató

Pár szó rólam

A zene és a tánc gyerekkorom óta része az életemnek: bő tizenöt év kóruséneklés és hegedű tanulmányok mellett tíz évig tanultam magánéneket, a barokk énektechnika alapjaival Andrejszki Judit tanítványaként ismerkedtem meg.

A mozgás szeretete a táncon keresztül talált meg, iskolásként tanulmányi versenyekre járó kitűnő tanuló, de a testnevelés órákon félénk és legjobb esetben is közepesen teljesítő nebuló voltam. Aztán 1994-ben elkezdtem historikus táncokat tanulni Széll Ritától, ami alapvetően változtatta meg a mozgáshoz való viszonyom, és egy életre elkötelezett a tánc mellett. Argentin tangóval 2013 óta foglalkozom, néha már a megszállottság határát súrolva 🙂 Mindkét műfajban rendszeresen képzem magam itthon és külföldön egyaránt, historikus táncokat 2014 óta tanítok a Győri Reneszánsz és Barokk Hét keretében szervezett kurzuson, illetve többször vezettem táncházakat különböző fesztiválokon (Budapest, Helsinki, Nagyvárad).

Ahogy a fenti két tánccal, úgy a Pilatesszel is már-már sorsszerű volt a találkozásom, és ugyanúgy éreztem az első pillanattól kezdve, hogy „dolgunk lesz” egymással. Hosszas incselkedés, otthoni gyakorlás és egyre több Pilates-es olvasnivaló elfogyasztása után 2016-ban döntöttem úgy, hogy szeretnék még alaposabban elmélyedni a rendszerben: egyre mélyülő érdeklődésem mellett a testem is jelzett, hogy az intenzív táncolás és a napi 8 órás irodai munka mellett esetleg figyelhetnék rá kicsit jobban. Így 2016 tavaszán Simonfi Ági Peak Pilates mesteredző, a magyarországi edzőképzés vezetője irányításával szereztem meg klasszikus Pilates matracos oktatói oklevelem.

Óráimon elmélyült munkára, testtudatod ugrásszerű fejlődésére és nagy adag jókedvre számíthatsz, a célom az, hogy minden óra végén jobban érezd magad, mint amikor leterítettük a matracot. Vállalod a kihívást?

 

Tanáraim:

Historikus táncok: Széll Rita, Margit Legler, workshopok: Ana Yepes, Françoise Denieau, Török Éva

Argentin tangó: Kulik Johanna, Bicsár János, Antonella Terrazas, továbbá részt vettem számos nagyszerű magyar, európai és argentin tanár óráján (Czidor Kati – Bogdán Tihamér, Szőllösi András – Götz Andrea, Fausto Carpino – Stephanie Fesneau, Gianpiero Galdi – Maria Filali, Maja Petrovic – Marko Miljevic, Mariano Chicho Frumboli – Juana Sepulveda, Pablo Rodriguez – Corina Herrera, Jonathan Saavedra – Clarissa Aragon