Constantinescu Tímea

West Coast Swing tánctanár

Pár szó rólam

6 éves koromban kezdett el foglalkoztatni a zene. A komolyzenén belül pedig a hegedülés töltötte ki az életem 25 évig.
Egy családi tragédia miatt elkezdtem nagyon sokat olvasni a mozgásterápiáról. A dementia és a tánc közti összefüggéseket kerestem és mindenhol azt olvastam, hogy az időskori elbutulást nagyban gátolja a tánc.
Ekkor kezdett el teret nyerni ez a fajta mozgásforma az én életemben is. A táncon belül pedig a West Coast Swing. Előtte nem táncoltam, de még csak a táncolás gondolatával sem kacérkodtam. Testidegen volt egy komolyzenész számára a testét is belevonni a zene világába és átadnia magát ennek. A West Coast Swing picit mégis vonzó volt. Itt nem kellett “riszálni”. Itt szabad volt egyenesen tartani a hátam és nem mozgatni a csípőm. Technikát tanulni, mindemellett gyereknek maradni és kiélni mindenféle kreativitást.
Ez az a kettősség ami megfogott ebben a táncban. Az, hogy amellett, hogy szigorú szabályok vannak, gyerekes könnyedséggel lehet improvizálni, megélni a zenét, kitáncolni a modern zenék szövegét és hagyni, hogy magával ragadjon a dallam.
Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy mindemellett, hogy mindez megtalálható ebben a táncban, tanáraim annyira inspirálóak, hogy tökéletes példát tudok venni róluk nap mint nap, akárhányszor, mikor látom őket táncolni. vagy csak órára megyek hozzájuk. Ösztönöznek, hogy jobb és jobb akarjak lenni, hogy fejlődni akarjak, hogy többet és többet akarjak tudni, hogy még tovább jussak. Ösztönöznek, hogy jobb és jobb akarjak lenni, hogy fejlődni akarjak, hogy többet és többet akarjak tudni, hogy még tovább jussak. Rendszeresen veszek részt mind hazai, mind nemzetközi workshopokon és veszek órákat nemzetközileg elismert tanároktól, így mára ez odáig jutott, hogy örömmel vállaltam el azt a kihívást, hogy a Savoy Garden Táncstúdió West Coast Swing óráit én tartsam a továbbiakban.
Tanáraim: Gombos Timi és Vajda Zsolt akik elindítottak ezen az úton
Ponce Paloma – magántanár
Pártos Andrea – magántanár