Pindúr Piruett

3,5 – 5 éves korú gyermekek számára

Nem lehet elég korán elültetni a zene és a tánc szeretetének csíráját, hogy aztán felnőtté válva jelen legyen életünkben, részünkké váljon. Gyermekkorban hatalmas szerepe van a játéknak, a kicsik azon keresztül tanulnak, fejlődnek, ismerkednek az élettel. Éppen ezért óránkon törekszünk a játékosságra, és eközben nagy hangsúlyt fektetünk a testtudat és a helyes testtartás kialakítására, az ehhez szükséges izmok megerősítésére, a hajlékonyság növelésére.

A gyakorlatok során fejlődik a gyermekek koordinációs és koncentrációs képessége, egyensúlyérzéke, nő az önbizalma és mindez úgy, hogy közben jól érzi magát. A játék okozta öröm és felszabadultság könnyebbé teszi a tanulást és segíti a táncos, illetve mozgásfejlesztő gyakorlatok végrehajtását.

Célunk, hogy megismertessük a gyermekeket a közös munka élményével, a mozgás örömével és a tánc szépségével. Igyekszünk olyan gyermekközpontú környezetet teremteni, amelyben a gyermek fantáziája szabadon szárnyalhat, kreativitása fejlődhet és szinte észrevétlenül sajátíthatja el az alapvető mozgásformákat.

Óráink felépítése: bemelegítő gyakorlatok, balett alapok, különböző járásmódok, gyakorlatok körben, majd földön, nyújtás, diagonál gyakorlatsorok, mozgásfejlesztő játékok.