3-5 éves korú gyermekek számára
Nem lehet elég korán elültetni a zene és a tánc szeretetének csíráját, hogy aztán felnőtté válva jelen legyen életünkben, részünkké váljon. Gyermekkorban hatalmas szerepe van a játéknak, a kicsik azon keresztül tanulnak, fejlődnek, ismerkednek az élettel. Éppen ezért óránkon törekszünk a játékosságra, és eközben nagy hangsúlyt fektetünk a testtudat és a helyes testtartás kialakítására, az ehhez szükséges izmok megerősítésére, a hajlékonyság növelésére.
A gyakorlatok során fejlődik a gyermekek koordinációs és koncentrációs képessége, egyensúlyérzéke, nő az önbizalma és mindez úgy, hogy közben jól érzi magát. A játék okozta öröm és felszabadultság könnyebbé teszi a tanulást és segíti a táncos, illetve mozgásfejlesztő gyakorlatok végrehajtását.
Célunk, hogy megismertessük a gyermekeket a közös munka élményével, a mozgás örömével és a tánc szépségével. Igyekszünk olyan gyermekközpontú környezetet teremteni, amelyben a gyermek fantáziája szabadon szárnyalhat, kreativitása fejlődhet és szinte észrevétlenül sajátíthatja el az alapvető mozgásformákat.
Óráink felépítése: bemelegítő gyakorlatok, balett alapok, különböző járásmódok, gyakorlatok körben, majd földön, nyújtás, diagonál gyakorlatsorok, mozgásfejlesztő játékok.

Információk

Tanár
Rosivall Petra
Óra hossza
45 perc
Öltözet
balett papucs vagy vastag zokni, bármilyen ruha, amiben a gyermek jól és kényelmesen érzi magát
Tánc jellege