3-5 éves korú gyermekek számára
Nem lehet elég korán elültetni a zene és a tánc szeretetének csíráját, hogy aztán felnőtté válva jelen legyen életünkben, részünkké váljon. Gyermekkorban hatalmas szerepe van a játéknak, a kicsik azon keresztül tanulnak, fejlődnek, ismerkednek az élettel. Éppen ezért óránkon törekszünk a játékosságra, és eközben nagy hangsúlyt fektetünk a testtudat és a helyes testtartás kialakítására, az ehhez szükséges izmok megerősítésére, a hajlékonyság növelésére.
A gyakorlatok során fejlődik a gyermekek koordinációs és koncentrációs képessége, egyensúlyérzéke, nő az önbizalma és mindez úgy, hogy közben jól érzi magát. A játék okozta öröm és felszabadultság könnyebbé teszi a tanulást és segíti a táncos, illetve mozgásfejlesztő gyakorlatok végrehajtását.
Célunk, hogy megismertessük a gyermekeket a közös munka élményével, a mozgás örömével és a tánc szépségével. Igyekszünk olyan gyermekközpontú környezetet teremteni, amelyben a gyermek fantáziája szabadon szárnyalhat, kreativitása fejlődhet és szinte észrevétlenül sajátíthatja el az alapvető mozgásformákat.
Óráink felépítése: bemelegítő gyakorlatok, balett alapok, különböző járásmódok, gyakorlatok körben, majd földön, nyújtás, diagonál gyakorlatsorok, mozgásfejlesztő játékok.

Órák időpontjai

Péntek
16:45 - 17:30

Információk

Tanár
Rosivall Petra
Óra hossza
45 perc
Öltözet
balett papucs vagy vastag zokni, bármilyen ruha, amiben a gyermek jól és kényelmesen érzi magát
Tánc jellege